HuggeBlog

HuggeBlog

Om HuggeBlog'en

Her kan der skrives løst og fast om oplevelser og udfordringer med at have fjerkræ.

Iransk æggeret med auberginer

MadopskrifterPosted by Ann-Rikka Wed, January 18, 2012 10:55:46
Med mange høns i haven kan det blive en udfordring at spise sig gennem de mange æg. Her er en anderledes version af en kødløs ret, men med en hel del æg. Retten har jeg taget til mig fra en Iransk kollega, der serverede dette på en kold og kedelig aftenvagt.

4 personer:

Ingredienser
2 auberginer
2 fed hvidløg
2 dåser hakket tomat
8 æg
1 tsk. sød chili
Stærkt chili efter smag
Salt og peber

Tilbehør
Kogte løse ris og evt. brød

Fremgangsmåde

Skyl og vask auberginerne
Prik huller i dem med en gaffel
Bag auberginerne i ovnen ved 200 grader i 45 min, så de bliver bløde
Pil skinnet af auberginerne og smid det ud (auberginerne kan med fordel bages i god tid og afkøles inden de pilles, ellers er det en hot affære)
Skær auberginerne i mindre stykker
Hak hvidløg og steg dem i lidt olie sammen med chili
Steg auberginerne i kort tid sammen med ovenstående
Hæld de hakkede tomater ved og blend hele molevitten med en stavblender
Koges op (pas på det sprøjter, så rør i det eller læg låg på)
De 8 æg slås ud og æggemassen piskes i den kogende aubergine/tomatmasse
Simre ca. 10 min under omrøring eller med låg
Smag til med salt og peber

Velbekommen




Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.